Eipä ole tullut päiviteltyä. Laihdutus on edelleen katkolla, raskaus jatkuu siis hyvin. Viikkoja on tänään niinkin paljon kuin 15+3. Liikkeet on tuntunut jo viikon ajan. :) Tästä mun painonpudotuksesta on kuitenkin ollut selkeätä hyötyä raskauden kannalta! Esikoista odottaessa olin jo näillä viikoilla raskausdiabeetikko, nyt pääsin sokerirasituksesta läpi puhtain paperein! Jee! Onhan multa ainakin kehonkoostumusmittausten perusteella kadonnut aika paljon myös sitä viskeraalista rasvaa, joka on kuitenkin se pahin terveyden kannalta. :)

Liikunta on jäänyt aika vähiin. Liitoskivut on ystävällisesti saapuneet jo vaivoikseni, en ihan näin varhaisessa vaiheessa niitä odottanut. Oon kuitenkin yrittänyt liikkua sen minkä voin, ei tässä vaiheessa voi jäädä sohvalle makoilemaan. Raskautta on vielä puoli vuotta edessä! Kuntosalijäsenyys pitäis kyllä laittaa katkolle, kun ei siellä tule käytyä. Turhaan maksan kallista kuukausimaksua. Tiedän, että pitäis mennä ja pitää lihaskunnosta huolta, mutta jotenkin en saa aikaseksi. Pitäis saada vähän ohjausta tähän raskausajan liikuntaan, mutta katoin just PT-hinnastosta, että 3 kertaa maksaa 180e - ei ihan oo varaa moiseen! Sehän on puolet mun kuukausituloista! (No mies tienaa ihan normaalin palkan, mutta se maksaa kaikki meidän elämisen kulut ja vähän muutakin.)

Kilot on kyllä pysynyt ihan hyvin kurissa. Välillä näytti jo +2kg, mutta sitten tuli ruokahaluttomuus ja paino oli alimmillaan 91,9kg, lukema, jota vaaka ei ole näyttänyt kuin ehkä viimeksi joskus 6-7 vuotta sitten! Nyt mennään kaiketi aika lailla lähtöpainossa tai vähän päälle. Vauva painaa tällä hetkellä n. 100g, kohtu 250g (normaalitilassa n. 100g) ja lapsivettä on noin 2,5dl, eli vois olettaa noista tulevan karkeasti yhteensä jotain 500g. Istukka ei taida painaa vielä juuri mitään, jos se loppuvaiheessakin painaa kilon verran. Tästä vois päätellä, että oma paino on vähän vähemmän tai suunnilleen sama kuin ennen raskautta. :D

Tämmöstä täällä. Jos joku haluaa seurailla mun raskautta tarkemmin, niin blogi löytyy täältä. Se päivittyy varmaan vähän tiheämpään kuin tämä.